woensdag 9 februari 2011

Verkiezingsprogramma: STEM PVV EN TEL WEER MEE!


Verkiezingsprogramma Groningen

STEM PVV EN TEL WEER MEE!

De PVV is de partij voor de gewone Groninger en geen bestuurdersclubje. De PVV wil dat de macht van de zelfingenomen politieke elite weer teruggaat naar de gewone mensen. Een grote PVV en een gekozen Commissaris van de Koningin zou een goed begin zijn. De Groningers moeten bijvoorbeeld kunnen meebeslissen over belangrijke kwesties, door middel van een referendum. De gewone Groningers hebben recht op eerlijke en objectieve informatie over de uitgaven van de Provincie en willen niet dat hun zuur verdiende belastinggeld over de balk wordt gesmeten. Dus geen belastinggeld naar grote verliesgevende prestigeprojecten, stoppen met onzinnige milieusubsidies en minder multicul. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg! De Partij voor de Vrijheid is voor behoud van tradities en oude dorpskernen, voor een goede bereikbaarheid van de regio en voor meer vrijheid voor particulieren, boeren en het MKB waardoor de Ommelanden weer aantrekkelijk worden als woon- en werkgebied. Werken moet namelijk weer lonend worden. De Partij voor de Vrijheid is trots op onze traditionele Joods-christelijke en humanistische waarden en ziet de islamitische ideologie als een bedreiging voor de westerse democratie en haar vrijheden. Stem PVV en tel weer mee!

GEEN CO2 OPSLAG IN HET NOORDEN, ; STOP DE KLIMAATHYSTERIE

GEEN BELASTINGGELD IN BODEMLOZE EN VERLIESGEVENDE PUTTEN
BLAUWE STAD, HET FORUM, DE STADS- EN REGIORAM, MEERSTAD, ETC.

VERLAGEN VAN DE PROVINCIALE BELASTINGEN (DE MOTORRIJTUIGENBELASTING)

MINDER BUREAUCRATIE EN EEN KLEINERE PROVINCIALE OVERHEID

STOP LEEGLOOP OMMELANDEN, HOUDT DE VOORZIENINGEN IN STAND

MEER DEMOCRATIE EN INSPRAAK IN LOKALE/PROVICIALE AANGELEGENHEDEN

STOP ISLAMISERING EN STOP MULTICULTUREEL DRAMA

MEER VEILIGHEID EN LIK-OP-STUK BELEID

MEER TRANSPARANTIE EN INZICHT IN PROVINCIALE UITGAVEN EN SUBSIDIESTROMEN

BETERE INFRASTRUCTUUR/BEREIKBAARHEID VAN DE REGIO
MET AANLEG VAN MEER EN BREDERE WEGEN

Geen CO2 opslag in het Noorden; stop de klimaathysterie
Geen CO2 opslag in de Groningse klei omdat er geen enkel draagvlak is bij de Groningers vanwege de (veiligheids)risico’s, de enorme kosten (de kostprijs van energie zal nog hoger worden) en omdat het volledig onnodig is. Heel terecht heeft de PVV in de Tweede Kamer al aangegeven dat zij tegen de CO2 opslag in Groningen is omdat de mensen in de provincie Groningen dat niet willen. Politieke partijen in onze provincie worden momenteel getroffen door een raadselachtige klimaathysterie waar heel veel belastinggeld in omgaat. De opwarming van de aarde door zogenaamde broeikasgassen, waaronder CO2, is nooit bewezen en toch worden er miljarden uitgegeven aan dit soort megaprojecten. Zuur verdiend geld van de burgers dat over de balk wordt gesmeten. Dat geld kan beter gebruikt worden om voorzieningen in de regio te behouden en de Ommelanden beter bereikbaar te maken. Volgens de PVV vormen subsidieslurpende milieufanaten een overbodige bedrijfstak die miljoenen uit de zakken van de burgers klopt. Schadelijk effect op het klimaat is absoluut niet bewezen. De PVV spreekt daarom dan ook van klimaathysterie. De PVV is echter wel begaan met een schoon milieu en maakt daarbij heel duidelijk onderscheid tussen milieu en klimaat. Het subsidiëren van de talrijke milieuclubs is echter weggegooid geld. De burgers hebben recht op eerlijke en objectieve informatie over klimaat- en milieuvraagstukken waarbij door overheid gesponsorde milieuclubs niet de overhand horen te hebben. Volgens de PVV zouden dergelijke subsidies tegen het licht moeten worden gehouden. Wat de PVV betreft wordt er per direct gestopt met deze dure en onzinnige verkwisting en zal er met hand en tand worden gestreden tegen de opslag van CO2 in de Groninger bodem. De PVV is voor een schoner milieu maar wenst niet mee te gaan in het subsidiëren van de onzinnige klimaatwaanzin. Windmolenparken zijn verliesgevend en zullen altijd moeten blijven draaien op subsidie. Dat kan niet de bedoeling zijn.

Geen belastinggeld in bodemloze putten
Grote prestige projecten zoals de Blauwe Stad, Meerstad, de Stads- en Regiotram, Het Forum en een spoorlijn Groningen Heerenveen kost de belastingbetaler tot in lengte van jaren heel veel geld omdat dergelijke projecten te groot, te duur en verliesgevend zijn. Het geld van de burgers wordt door de overheid over de balk gesmeten terwijl de burgers zelf steeds minder overhouden. De overheid heeft niets geleerd van soortgelijke projecten in andere steden welke totaal zijn mislukt. Er moet gekeken worden naar reële oplossingen die de burgers geen geld kosten. De gevestigde politiek is intern verdeeld en gaat rollebollend over straat. Het schaadt de geloofwaardigheid en het aanzien van de lokale en provinciale politiek. De interne instabiliteit en verdeeldheid van de politieke elite kost de burger miljoenen. Het Forum bijvoorbeeld slaat een gat in het hart van Groningen. Niemand zit te wachten op dit peperdure prestige object. De PVV is tegen dit belastinggeld slurpende gedrocht en de politieke wantoestanden. De verwachting dat er jaarlijks 1,8 miljoen bezoekers op het Forum af zullen komen is absurd. Het Forum is geen Efteling. Een volwaardige Bijenkorf bijvoorbeeld met een prachtige "authentieke" gevel naar Groningse traditie met een commerciële bestemming. Dus 17e eeuwse gevels in ere te herstellen i.p.v. een verliesgevend elitair postmodern misbaksel als het Forumgebouw (50% van de exploitatie zal jaarlijks door de burgers moeten worden opgebracht), en zeker geen Scholtenhuis maar een Abel Tasmanhuis. Veel bezoekers zullen afkomen op een oergezellige, sfeervolle, authentieke binnenstad waar je kunt shoppen en uitgaan i.p.v. te kijken naar quasi intellectuele documentaires met debat na afloop. De exploitatie van het Forum zal alle Groninger jaarlijks miljoenen kosten omdat het project Forum niet rendabel is.

De PVV is om die redenen erg blij, dat de Provincie de 35 miljoen aan subsidie voor het Forum heeft teruggetrokken. De jaarlijkse besparingen kunnen dan ook beter aangewend worden om de krimp in de Ommelanden aan te pakken (het behoud van voorzieningen in de regio en een betere bereikbaarheid van de dorpen). Voor al die grote projecten moet een alternatief komen dat commercieel haalbaar is, wat past in de traditie van Groningen en de burgers geen geld kost. In tegenstelling tot veel andere partijen is De PVV niet alleen voor de verkiezingen tegen dergelijke megaprojecten en na de Provinciale Statenverkiezing tegen dergelijke verliesgevende megaprojecten zoals het Forum, maar zeker ook daarna.

Verlagen van de provinciale belastingen, de z.g. opcenten (motorrijtuigenbelasting)
De provincie beschikt over aanzienlijke spaartegoeden. Geld van de burgers dat aan de burgers kan worden teruggegeven.

Minder bureaucratie en een kleinere provinciale overheid

Minder ambtenaren in m.n. de tussenlagen van overheidsinstellingen en/of door de overheid gesubsidieerde organisaties w.o. de Jeugdzorg. Het terugdringen van de bureaucratie, overbodige overhead, de managerscultuur en de graaicultuur bij de overheid en bij door de overheid gesubsidieerde instellingen/organisaties. In de (jeugd)zorg, het onderwijs e.d. regeert de bureaucratie. Het werk verzandt door te veel administratie en papier, dossiers, regels, procedures en protocollen. Door deze bureaucratie blijft voor de werkvloer maar weinig tijd en geld over. Het geld moet dus terug naar de basis, naar de werkvloer en niet in de zakken van de bureaucraten en de managers. De Jeugdzorg moet efficiënter georganiseerd: bijvoorbeeld een Provinciaal meldpunt jeugdzorg instellen ter bevordering en coördinatie van de hulpverlening ter vervanging van centra voor jeugd en gezin. Heropvoedinginstellingen voor een verantwoorde terugkeer in de maatschappij.
Meer opvangcapaciteit voor begeleid wonen (ook voor 18+) en meer deskundige begeleiders.

Een kleinere provinciale overheid
Een kleinere en efficiëntere provincie: minder Statenleden, minder Gedeputeerden, minder ambtenaren in bureaucratische tussenlagen, verlaging vergoedingen Commissaris van de Koningin, Statenleden en Gedeputeerden. Stoppen met wachtgeldregelingen. Geen snoepreisjes en/of dure cursussen en congressen voor ambtenaren en bestuurders. Meer openheid en transparantie bij de overheid en meer inspraak van de burgers. De bestuurders zijn er voor de burgers en niet andersom. Geen folders of andere overheidscommunicatie in een taal anders dan het Nederlands.

Stop leegloop Ommelanden
Werk/bedrijvigheid en wonen/vestigen in de regio aantrekkelijk maken.
Stimuleren van bedrijvigheid en het optimaliseren van de bestaande infrastructuur. Minder regelgeving (bestemmingsplannen moeten makkelijker kunnen worden gewijzigd indien dit bevorderlijk is voor de economie). Verstikkende regelgeving vereenvoudigen en afschaffen van overbodige en onuitvoerbare wetten en regels voor het bedrijfsleven en particulieren (regelgeving voor bijvoorbeeld “bed and breakfast” als kleinschalige recreatiemogelijkheid vereenvoudigen). Het moet voor bedrijven veel gemakkelijker worden om zich te vestigen en om handel te drijven. Verkeersknelpunten aanpakken en daar waar nodig wegen aanleggen dan wel verbreden. Ook dient het wonen in de z.g. krimpgebieden aantrekkelijk gemaakt te worden door het aanbieden van betaalbare kavels en meer vrijheid van bouwen en het op peil houden van belangrijke voorzieningen. Een goede bereikbare leef- en woonomgeving creëren in de provincie waar starters en gezinnen graag willen wonen, en ook ouderen zich zolang mogelijk kunnen redden en zelfstandig thuis kunnen voelen. Beschermen historische stads- en dorpskernen. Het optimaliseren van de bestaande infrastructuur. Stimuleren en steunen van het regionale/lokale MKB/Boeren en vereenvoudiging van de regelgeving. Actief anti-krimpbeleid (Groningers laten beslissen door inspraak en referenda). Krimpaanpak verzandt in de regel in oeverloos gepraat en geschrijf (onderzoeken en bestuurlijke processen) wat miljoenen euro’s kost, en waar de burgers niets aan hebben. De PVV vindt dat het geld beter besteed kan worden aan het in stand houden van diverse voorzieningen en het op peil houden ervan. Aansluiten bij de vrijheid en de behoeften van de burger derhalve. Belastinggeld hoort niet verspild worden aan grote verliesgevende prestige projecten van ijdele bestuurders, maar aan het op peil houden van voorzieningen in de dorpen, het verbeteren van de infrastructuur, meer ruimte aan ondernemers dan wel particulier initiatief en het aantrekkelijk maken van (betaalbaar) wonen in de regio door middel van goedkope kavels en meer vrijheid van bouwen. Ook dient de recreatie en het toerisme te worden bevorderd/gestimuleerd. Veder is de PVV tegen Europese bemoeienis in het Gronings natuurbeleid en is de PVV voor het stimuleren van verbreding in agrarische bedrijven (zorgboerderij en camping) door de regelgeving aanzienlijk te versoepelen. Boeren moeten sowieso niet tegengewerkt worden wanneer zij willen investeren.

Meer democratie en inspraak in lokale/provinciale aangelegenheden
Meer referenda in lokale/provinciale aangelegenheden (b.v. referendum over te bouwen energiecentrales) . Meer openheid en transparantie bij de overheid en meer inspraak van de burgers de bestuurders zijn er voor de burgers en niet andersom. Politieke partijen dienen niet over hun regeerperiode heen te regeren. Het plattelandsbeleid dient voorgelegd te worden aan de burgers, initiatieven van de burgers moeten herkenbaar zijn in het voorgestelde beleid. Eén provinciaal informatiepunt voor boeren.

Stop islamisering en stop multicultureel drama
In Groningen hebben we de unieke kans om het drama van de multiculturele samenleving in m.n. het westen van het land voor te zijn. Bijvoorbeeld door gericht spreidingsbeleid, geen bouwvergunningen voor nieuwe moskeeën en islamistische scholen en een stop op de bouw van asielzoekerscentra. Voorkomen is beter dan genezen.

Meer veiligheid en lik-op-stuk beleid
Cameratoezicht, preventief fouilleren, snelrecht, daders in de portemonnee treffen. Daar zal een preventieve werking vanuit gaan. Meer politietoezicht ter handhaving van de wet: (sociale) veiligheid van de burger staat voorop.
In het kader van de rampenbestrijding: zowel waarschuwing door middel van luchtalarm als ook door sms alert en eCall.

Meer transparantie en inzicht in provinciale uitgaven en subsidiestromen
Afschaffen van diverse overbodige subsidies en het vereenvoudigen en transparant maken van de warboel aan regelingen. Opzetten van een openbaar declaratieregister voor provinciebestuurders en een openbaar subsidieregister, actueel op de provinciesite, met verantwoording. Totale transparantie en toetsen op effectiviteit en nut. De burger heeft namelijk recht op inzage in de subsidiestroom: waar gaat mijn geld heen, waaraan wordt het uitgegeven en wat is het effect.

Kunst is bij uitstek een particuliere uiting en moet daarom niet gefinancierd worden door de provincie. Wel subsidies voor de instandhouding van cultureel erfgoed, bibliotheken en bibliobussen.

Betere infrastructuur/bereikbaarheid van de regio met aanleg van meer en bredere wegen
Het accent moet liggen op het aanpakken van knelpunten welke de burgers als probleem ervaren en niet op een overbodige en verliesgevende zoals Regiotram. De Ommelanden moeten goed bereikbaar zijn.

20 opmerkingen:

  1. Julie hebben nu al mij stem! Ga zo door PVV klaar met die linkse hobies daar gaat de maatschapij van naar de knopen! Ik irigeer mijn al jaren al aan dat multiculti geknufel van de Pvda. Ik ben hus niet de enigste de man in de staart is het allang beu geen moskee erbij basta! Islamisering moet ook in het noorden worden gestopt we hebben al genoeg problemen toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Misschien eerste even leren spellen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. zijn jullie gek of doen jullie maar alsof?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat ik niet zoon linkse intueel ben betekent nog niet dat ik mijn mening niet mag geven anoniempje! Vrijheid van menensuiting is een hoog goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Die PVV is van de ADO Den Haag. Van die de Mos met z'n kunstgras. Oprotten.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. heb elkander lief gelijk u zelf dit wilde ik even kwijt Wilders heeft het durven benoemen wat de mensen in het land vinden daar is moed voor nodig dat heeft hem zijn vrijheid gekost en die linkse kerk heeft er altijd van weg gekeken shame shame

    BeantwoordenVerwijderen
  7. zeg toch ook niet dat je je mening niet mag uiten atzo, vraag alleen of je gek bent, of dat je doet alsof! maarten is de naam trouwnes ....

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Aangenaam maarten! IK ben niet gek, maar NL is van de gekke! Mischien moet je die link van Fleur even klikken, dan weet je waar het in nederland naartoegaat met zijn allen! Fleur kop op meid minister Geert gaat de linkse kerk slopen en in Groningen zal Ton het heft in de hand nemen!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Een kolencentrale is het meest achterhaalde idee wat je kan hebben... Geen smerige kolencentrale in Groningen..

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik ben benieuwd wat het standpunt van de PVV is ten aanzien van de OZG in Winschoten, aangezien 90% van de winschoters het ziekenhuis wil behouden nabij het centrum en niet een eind verder weg wil omdat dat de managers beter uitkomt voor hun bonus en hun baanbehoud...
    onder het mom van de afstand naar het umcg is te groot, ga maar na hoevaak er een ambulance vanuit het OZG met sirenes (spoed) van winschoten naar Groningen gaat... inderdaad misschien een paar keer per jaar, en daartegenover zet je dan hoevaak er een ambulance vanuit winschoten zelf met spoed naar OZG gaat.. ja, dat is bijna dagelijks.
    dus wat dat betreft is het duidelijk waar bet nieuwe ziekenhuis moet komen, gewoon nabij waar het nu staat. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de leegloop in winschoten en minder inkomsten voor middenstand extra kosten/tijd ( lees stress) voor vervoer van personeel en patienten naar zo'n buitengebied want dan moet iedereen ineens reizen. maar ja de managers zijn de baas en die beslissen het wel even...
    kortom wat is jullie standpunt, ik ben benieuwd

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ben het overal mee eens!
    op de kolencentrale na. dit kan echt niet. en al helemaal niet op suikerunie terrein.
    Mijn stem krijgt PVV

    BeantwoordenVerwijderen
  12. De kolencentrale zou dus zowat bij mij op de stoep komen, daar word ik niet vrolijker van.
    Maar liever dat nog dan een moskee. Absoluut duidelijk is, als men zich objectief informeert, dat de islam intolerant is naar niet moslims. En niet met 1 of 2 uitspraken maar in essentie. De koran teksten gaan voor 60 % over de niet moslim en hoe die te minachten of te doden. Daarom heeft links het moeilijk; Inhoudelijk kan 'links' niet reageren omdat er geen inhoud is te geven zonder het ideologische karakter van de islam te ontmaskeren . Het bashen van de PVV en kiezers blijft dan over. En wat nog meer voor links? Wegkijken.
    Niet willen weten. Dit kan nog even, zeker in het Noorden, maar de autochtone inwoners van de moslim-enclaves in de grote steden ( De verkrachtwijken) weten al beter. Varkens en apen is hun onuitgesproken status onder moslims.
    De 'linkse' gedachte werkelijkheid blijkt een luchtballon. Het is lijkt mooi Art 1 van de universele rechten van de mens: “Alle mensen zijn vrij en gelijk in waardigheid geboren”........ Lees de koran en hoor het woord van Mohammed: De moslim is de beste mens, en waar hebben we dat eerder gehoord? juist Hitler Duitsland, de ariër. De islam ideologie gaat echter heel wat verder, de vrouw is de helft waard van de man bv, dood de ongelovige bv. Wil je dit als moslim niet doen dan ben je geen goede moslim en moet dan gedood worden. Allemaal in het onveranderbare woord van de koran te lezen. Democratie is een onmogelijkheid met de islam.
    Het zou ‘links’ sieren nu eens met inhoudelijke argumenten te komen ipv almaar het op
    de persoon afgeven. Een moslim is een burger uit de dominante islam monocultuur en op
    grond daarvan ongeschikt als burger van een seculiere samenleving. En of hij nu 1e. 2e, of 3e generatie is, de islam
    aanhanger is als een kankergezwel. Uiteindelijk vernietigd het de vrije en denkende mens.
    Ben ik nu een moslimhater? Nee, de meeste zijn vriendelijke lui, en onwetendheid over de islam is kenmerkend. Maar ik zie ze wel als eerste slachtoffer van de sekte islam.
    Natuurlijk stem ik PVV, niet voor mijn eigen lijfsbehoud maar voor dat van mijn kinderen, dat zij in een vrije kennisbeschaving mogen opgroeien.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Beste mensen,

    Dit is niet een PVV website, en ook niet het PVV programma, die kolencentrale op het Suikerunietrrein is volledige onzin.
    Dit is de echte website: http://www.pvvprovincialestaten.nl/index.php/provincies/groningen/verkiezingsprogramma.html

    BeantwoordenVerwijderen
  14. En we willen ook:
    - alle dagen mooi weer
    - meer rokjes
    - kortere rokjes (behalve voor PvdA wijven)
    - vaker weekend (niet meer 52x per jaar, maar minstens 65x)
    - waterstofperoxide in het basispakket.
    - Hitler erkennen als grondlegger van het linkse gedachtengoed.

    Eén land, één volk, één leider!
    hoezee!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. beste mensen PVV-ers,
    zwakzinnigheid is natuurlijk prima, maar doe jezelf een lol en gooi het niet zo in de etalage.

    gebruik je tijd beter en lees eens een krant (en dan niet eentje die fout was in en na de oorlog, maar een echte)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Word buddy van een Marokkaanse jongen in een achterstandswijk. Of van een autochtone jongen. Laat zien dat je er voor de mensen bent. Dat is volgens mij het signaal dat de kiezers van Wilders afgeven. Het is geen boosheid, maar de bijna wanhopige kreet: laat ons niet in de steek, bekommer je om ons.” Ja, echt. Heeft zeventien nevenfuncties, mevrouw Barth. Huurt samen met manlief Jan Hoekema, namens D66 burgemeester van Wassenaar, voor 860 euro per maand een villa waarvoor een gewone burger minstens 6000 euro moet neertellen. Verdient 840 euro per dag als voorzitter van GGZ Nederland. En zegt daarover in dat VK-vraaggesprek: „Maar als je daar alles vanaf haalt – pensioen, sociale zekerheid, omzet- en inkomstenbelasting – is het helemaal niet zo indrukwekkend.”
    UIT EEN NIET FOUTE KRANT< DAAROM STEM IK PVV

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Stem op de PVV, en weg met die moslims.
    Nederland voor de echte nederlanders.
    White power.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. De PVV is echt fout, zoals hier te zien is stemmen mensen hierop die als een kip zonder kop teksten zoals 'white power' roepen. Deze pagina is ook informeel en onprofessioneel, alleen al de teksten die met caps-lock aan geschreven zijn, alsof je schreeuwend iets wil wijsmaken. Het ergste is dat er mensen zijn die zonder na te denken deze kreten naroepen. 'weg met de moslims'. alsof een bepaald soort mens de maatschappij kan verpesten.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Dit is NIET de officiële site van de PVV Groningen. Maker is verzocht deze site op te doeken. Eventuele vervolgstappen worden niet uitgesloten als een reactie uitblijft!

    BeantwoordenVerwijderen