dinsdag 8 februari 2011

Géén moskee, géén Forum

Vandaag geen Groninger Gezinsbode bij ons bezorgt. Misschien werden alle kranten door de bezorger weggegooid om makkelijk aan zijn centen te komen? We hebben een klacht ingedient en morgen krijgen we hem toch. Nu dan een stukje uit de Groninger Gezinsbode van vorige week donderdag.

3 opmerkingen:

  1. bezorgd, met een d... en ook ingediend, met een d!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het christendom is echt een geloof van verdraagzaamheid. Natuurlijk, we vergeten 2000 jaar bloedige historie met slachtpartijen als de kruistochten, heksenverbranding (paar miljoen vrouwen verbrand), kolonisatie met afgedwongen bekering en uitbuiting en wat te denken van het nog steeds voortdurende misbruik door religieuze leiders. Nee, de islam kan een puntje zuigen aan het christendom.....
    Marion

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste Marion, je vergelijkt de geschiedenis van het Christendom met het heden van de islam. Dat is meten met twee maten. Is het niet zo dat het Christendom is ontwikkeld van een vergelijkbaar systeem als de Islam tot een organisatie die meegegroeid is met onze huidige seculiere maatschappij? En is het niet zo dat de islam niet is meegegroeid en waar vooral de vrouwen minderwaardig zijn?

    BeantwoordenVerwijderen