dinsdag 22 februari 2011

Groen Links wil met ons samen werken

Van Ben Buskes Groen Links Hoogeveen kregen we twee mail. 20 februari en vandaag weer eentje. Wat vinden onze kiezers moeten we samenwerken met Groen Links. Reageer of mail maar.

1.

Titel:

Het spoor vanaf Groningen naar de Randstad‏

Uittreksel:

Ons voorstel is om nu gezamelijk het voorstel van NS maar dan met Hoogeveen als halteplaats bij NS en ministerie voor te dragen. Dat voorstel heeft instemming van de Tweede Kamer, provinciale staten van Drenthe en de landelijke consumentenorganisaties verenigd in het LOCOV (Landelijk Overleg Consumentenorganisaties Openbaar vervoer) te weten de Consumentenbond, de ANWB, de Fietsersbond en reizigers organisatie  ROVER).
In een eerder stadium heeft de minister zich bereid verklaard om financieel een bijdrage te willen leveren aan het opnemen van Hoogeveen als halteplaats voor IC-treinen. De NS vroeg 0 tot 5 miljoen euro voor een IC stop te Hoogeveen. De minister en de NS kwamen niet tot een akkoord. Inmiddels is er ook in de Provinciale Staten van Drenthe een meerderheid bereid om financieel een bijdrage te leveren aan het halteren te Hoogeveen. Wat ons betreft een nieuwe situatie met nieuwe kansen.

Dat ons voorstel ook voor Assenaren en Groningers gunstig is kunt u lezen in bijgesloten pleitnota waarin ook andere opvattingen van NS worden weerlegd.
Doorbreek met ons deze voor alle partijen ongunstige patstelling ! Zo krijgt Hoogeveen IC treinen en Assenaren en Groningers hun vierde trein en bij start van de Hanzelijn (2013) reistijdverkorting van 10 tot 16 minuten. Volledigheidshalve, tot start Hanzelijn bedraagt de reistijdverkorting op de Schiphollijn 6 minuten en op de lijn Groningen-Den Haag komen er 2 minuten bij wegens halteren in Hoogeveen.

Een rapport van een verkeerskundig buro is beschikbaar. Ook willen we u graag te woord staan.

Met vriendelijke groet,

Ben Buskes
GroenLinks Hoogeveen
(alle partijen in Hoogeveen pleiten voor Hoogeveen IC station)

PS. In de Tweede kamer steunde de heer Matlener (toen nog Tweede kamerlid voor de PVV) ons streven om IC station te worden.

2.

Titel:
Voor de lijsttrekkers i.v.m verkiezingsdebat 23 februari

Uittreksels:

Geachte dames en heren,

We stuurden u een e-mail over de treinen tussen Hoogeveen en de Randstad. We ontvingen enkele vragen en opmerkingen. Hieronder reactie die wellicht ook voor u van belang kan zijn.

- Als we elkaar blijven blokkeren blijft het zoals het is !

Sterkte en succes met de campagne,

Groeten uit Drenthe,

Ben Buskes
GroenLinks Hoogeveen

2 opmerkingen:

  1. Nou, als Groenlinks de allertreurigste standpunten van jullie Dennis Ram aangaande emancipatie en sexisme te horen krijgen, dan is de vrijage snel afgelopen.

    http://kortsluiting.blogspot.com/2011/02/dossier-pvv-groningen-2-dennis-ram.html

    "Extra loonstijging voor vrouwen is discriminatie van mannen"

    ... Wanneer een politieke vriend van Dennis Ram ervan wordt beschuldigd zijn zwangere vrouw zodanig mishandeld te hebben dat ze moest worden opgenomen in een ziekenhuis, stelt Dennis Ram dat vrouwen die het hospitaal worden in gemept daar vaak zelf om vragen; huiselijk geweld is volgens hem dus een kwestie van eigen schuld, dikke bult – en wie het niet met PVV-kandidaat Ram eens is discrimineert mannen en is dus een seksist ...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat betreft de ns en halte hoogeveen voor ic treinen, ben ik voor, doen!
    Saar

    BeantwoordenVerwijderen